قهوه اسپرسو چیست؟ خرید بهترین نوع قهوه اسپرسو و تهیه آن
اسپرسو، (کلمه ایتالیایی به معنای سریع و اکسپرس) عصاره گیری قوی قهوه است که با فشار دادن آب جوشانده تحت فشار از میان ذرات قهوه ریز آسیاب شده تولید می شود. دانه های ریز آسیاب شده قهوه به معنای افزایش میزان تماس سطحی قهوه با آب است که در نتیجه یک قهوه بسیار طعم دار و معطر ایجاد می شود.
آنچه در این نوشته می خوانید
تفاوتهای ظریف عصاره گیری و لذت بردن از قهوه اسپرسو، مسابقات بینالمللی قهرمانی باریستا و بحثهای مفصل درباره قهوه اسپرسو توسط علاقهمندان در سراسر جهان، اسپرسو را به یکی از محبوب ترین نوشیدنی های قهوه پایه تبدیل نموده است. اسپرسو به ویژه با کشور ایتالیا مرتبط است، جایی که قهوه اسپرسو در تار و پود زندگی روزمره مردم این کشور نقش بازی می کند. با مطالعه این نوشتار اطلاعات مفیدی در رابطه بانکات خرید قهوه و تهیه اسپرسو به دست خواهید آورد. پس با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
-
قهوه میکس 80% روبوستا182,000 تومان – 1,450,000 تومان
-
قهوه میکس 50% عربیکا – 50% روبوستا199,000 تومان – 1,557,000 تومان
-
قهوه میکس 70% عربیکا226,000 تومان – 1,650,000 تومان
خاستگاه قهوه اسپرسو
اسپرسو حدود 100 سال پیش در ایتالیا اختراع شد و به مردی به نام لوئیجی بزرا از میلان نسبت داده می شود. او اولین کسی بود که از روش فشار بخار برای دم کردن اسپرسو استفاده کرد که سریعتر از همیشه یک فنجان قهوه قوی تولید می کرد. در واقع، نام «کافه اسپرسو» به «قهوه فشرده شده» ترجمه میشود و به آبی که با فشار بسیار بالا از میان قهوه آسیاب شده عبور میکند، اشاره دارد. در دهه 1940، روند تهیه اسپرسو به درستی تنظیم شده بود و اسپرسویی شناخته شده و مورد استفاده در سراسر جهان ایجاد کرد. فروشگاه قهوه بوناس ارائه دهنده انواع قهوه اسپرسو مختلف با بهترین کیفیت می باشد.
بهترین درجه آسیاب برای قهوه اسپرسو چیست؟
همه عاشق یک فنجان قهوه خوب هستند. یک شات عالی اسپرسو می تواند انرژی را به روز شما بیافزاید. اما، از سوی دیگر، یک فنجان ضعیف یا تلخ میتواند روز تعطیل را برای شما یا مشتریانتان شروع کند.
به همین دلیل است که می خواهید اندازه آسیاب خود را در حد هدف قرار دهید تا دستگاه اسپرسوساز شما بتواند جادوی خود را به درستی انجام دهد.
بهترین اندازه آسیاب برای اسپرسو خوب است. آسیاب قهوه خوب به اندازه 1/32 به جلوگیری از طعم ترش یا طعم تلخ، استخراج بیش از حد یا کم عصاره گیری کمک می کند. اندازه نامناسب می تواند باعث شود که آب داغ از طریق بستر قهوه به سختی عبور کند یا به کانال کشی منجر شود. همه اینها بر طعم و قدرت اسپرسو تأثیر می گذارد.
آسیاب اسپرسو باید خوب به نظر برسد. این بدان معناست که شما باید بافتی شبیه شن یا شکر را هدف بگیرید. آسیاب خوب سطح باز دانههای قهوه آسیاب شده را افزایش میدهد که به دستگاه کمک میکند طعم را سریعتر استخراج کند.
اگر قهوه آسیاب شده شبیه نمک به نظر می رسد، خیلی درشت است. اگر بیشتر شبیه پودر کاکائو است، آن را خیلی خوب آسیاب کرده اید.
اندازه آسیاب مهم است زیرا استفاده از نوع غلط آسیاب منجر به یک فنجان چیزی می شود که اسپرسو نیست.
اگر از نوع قهوه درشتتری استفاده میکنید که برای قهوهساز قطرهای یا فرنچ پرس کار میکند، دستگاه اسپرسوساز نمیتواند آسیاب یکنواخت را با آب خیس کند تا طعم کامل را استخراج کند.
آسیاب عالی قهوه، ستون فقرات اسپرسوی عالی را تشکیل می دهد. بسیاری از مردم سعی می کنند یک اسپرسوی عالی درست کنند اما اهمیت آسیاب کردن دانه های قهوه را به درستی نادیده می گیرند.
بهترین راه برای دم کردن بهترین قهوه زندگی شما این است که یک آسیاب را انتخاب کنید و آن را طوری تنظیم کنید که آسیاب خوبی ایجاد کند که نه درشت باشد و نه مانند پودر.
درست کردن آسیاب کردن و اطمینان از اینکه دمای آب و زمانبندی مناسب است، به شما کمک میکند هر بار شاتهای اسپرسوی عالی تولید کنید.
طعم و مزه قهوه اسپرسو
به طور سنتی، اسپرسو دارای کیفیت بسیار تلخ و برشتهای بود که برخی از رستکنندههای قهوه تا به امروز به تولید خود ادامه میدهند. در دوران مدرن، اسپرسو می تواند طیف وسیعی از طعم ها را داشته باشد. می توانید نکاتی از میوه های هسته دار، کاکائو، طعم های خوش طعم و غیره را تجربه کنید.
با این حال، این لزوما به دلیل افزودن طعم به دانه های واقعی قهوه نیست. این به سادگی به دلیل طعم ذاتی دانه قهوه طبیعی است که با فرآیند چیدن، خشک کردن، صادرات و برشته کردن افزایش می یابد. همانطور که گفته شد، بیایید به این بپردازیم که اسپرسو به طور کلی باید چه طعمی داشته باشد.
اسپرسو به طور کلی دارای مزه شکلات یا آجیل به عنوان طعم اصلی است. این یکی از اولین یا آخرین چیزهایی است که ممکن است هنگام نوشیدن قهوه تجربه کنید. بیشتر به طعم “طبیعی” یا استاندارد قهوه ای است که بیشتر مردم به دنبال آن هستند. قهوه اسپشیالیتی یکی از پرطرفدارترین قهوه ها در سراسر دنیا می باشد و بیشترین صادرات قهوه در آمریکای جنوبی است.
در میانه جرعه جرعه خود و همچنین به صورت کمرنگ روی پایان، ممکن است طعم های میوه ای و پیچیده تری را تجربه کنید. این به دلیل اسیدهای مختلف موجود در قهوه است. مشابه اینکه موز دارای اسید مالیک برای کمک به عطر و طعم آن است، قهوه نیز ترکیبات مشابهی برای تولید طعم میوه ای آن دارد.به طور معمول، طعم اسپرسو کاملاً شبیه قهوه است.
اگرچه غلظت بالایی دارد، بنابراین تقریباً به نظر می رسد که فقط در چند جرعه یک فنجان قهوه کوچک می نوشید. به همین دلیل است که مردم ترجیح می دهند به آرامی از نوشیدنی لذت ببرند، و چرا دیگران ترجیح می دهند آب، شیر یا شکر اضافه کنند. اسپرسو به طور گسترده ای به عنوان طعم “قوی” در مشخصات خود توصیف می شود. این یک مقدار غلیظ قهوه است، بنابراین مشخصات طعم غلیظ تر و پیچیده تر از سایر غذاها و نوشیدنی هایی است که ما به آن عادت داریم.
میزان کافئین قهوه اسپرسو
برای یک اسپرسوی ایتالیایی با طول استاندارد (معمولی)، حدود 50 میلی گرم کافئین در هر شات (1 اونس مایع) دریافت خواهید کرد.
اندازه گیری های فوق برای اسپرسو نرمال با استفاده از دانه های قهوه تیپیکا است. چرا این مهم است؟ زیرا بسته به دستور تهیه، تنوع دانههای قهوه، منشأ و برشته شدن آن، این تعداد میتواند بسیار متفاوت باشد. بیایید ببینیم که عوامل فوق چگونه بر سطوح کافئین تأثیر می گذارد.
50 میلی گرم کافئین در 1 فنجان اونس اسپرسو به معنای غلظت کافئین 1650 میلی گرم در هر لیتر اسپرسو است.
مقدار کافئین در هر شات اسپرسو، نتایج بین 51 تا 60 میلی گرم در هر اونس مایع شناور است. مردم اسپرسوی خود را به طریق مختلفی می نوشند، یک شات، دو شات یا سه شات.
-
قهوه عربیکا برزیل ریو میناس195,000 تومان – 1,550,000 تومان
-
قهوه عربیکا اتیوپی207,000 تومان – 1,580,700 تومان
-
قهوه عربیکا کلمبیا283,000 تومان – 2,700,000 تومان
کرما یا خامه قهوه اسپرسو
کرما یک کف خوش طعم، معطر و قهوه ای مایل به قرمز است که روی یک شات اسپرسو قرار می گیرد. زمانی که حباب های هوا با روغن های محلول قهوه آسیاب شده ترکیب می شوند، تشکیل می شود. برخی از مردم از این اثر به عنوان “اثر گینس” یاد می کنند، زیرا سر را بر روی یک ریزش تنومند محبوب ایرلندی تقلید می کند.
وجود قوی کرم در شات اسپرسو نشان دهنده یک قهوه با کیفیت، خوب آسیاب شده و یک باریستا (قهوه ساز حرفه ای) ماهر است. کرما به اسپرسو عطر و طعم کامل تر و طعم طولانی تری نسبت به قهوه قطره ای می دهد.
باریستاها نظرات متفاوتی در مورد اینکه چه چیزی را کرمای عالی می دانند، خواهند داشت. هدف این است که یک شات اسپرسو با خامه ای که نه خیلی غلیظ و نه خیلی نازک باشد و حدود دو دقیقه بماند، داشته باشید.
در حالی که به نظر می رسد که یک خامه خوب، تعریف یک فنجان اسپرسو عالی است، اما آنقدرها که برخی تصور می کنند حیاتی نیست. به طعم اسپرسو می افزاید و دلخواه است. با این حال، در واقعیت، کاملاً امکان پذیر است که یک فنجان اسپرسو با طعم عالی بدون خامه عالی داشته باشید.
برای اطلاع از قیمت قهوه اسپرسو کیلویی در انواع مختلف و تهیه اکسسوری کافی شاپ با ما درارتباط باشید.
درجه رست قهوه اسپرسو
در مورد دانه های قهوه که برای تهیه اسپرسو استفاده می شود، باور اشتباهی در بین دوستداران قهوه وجود دارد. اغلب از من می پرسند که تفاوت بین دانه های قهوه معمولی و دانه های اسپرسو چیست. واقعیت این است که دانه های اسپرسو دانه های قهوه معمولی هستند. اما بیایید کمی عمیق تر به این موضوع بپردازیم، زیرا مهم است.
رست اسپرسو اصطلاحی است که به طور گسترده برای اشاره به دانه قهوه تیره برشته شده برای استفاده در دستگاه های اسپرسوساز استفاده می شود. لوبیاها برای مدت طولانی تری و در دمای بالاتری نسبت به سایر برشتهها برشته میشوند و در نتیجه طعمی غنی و پررنگ و خامهای غلیظ در هنگام دم کردن به دست میآیند. این اسپرسو کلاسیک در آمریکای شمالی است.
انتخاب اسپرسو روست مناسب به عوامل مختلفی از جمله نوع دانه قهوه، طعم دلخواه و روش دم کردن بستگی دارد. بو دادن دانه های قهوه در سطوح مختلف می تواند طعم، عطر و اسیدیته اسپرسو را تغییر دهد.
علاوه بر این، منطقه ای که قهوه در آن رشد می کند، ارتفاع و روش پردازش نیز می تواند بر انتخاب برشته تأثیر بگذارد و در نهایت بر کیفیت کلی اسپرسو تأثیر بگذارد.
با انتخاب رست مناسب، علاقه مندان به اسپرسو می توانند به تعادل کاملی از اسیدیته، شیرینی و تلخی دست یابند و در نتیجه یک تجربه واقعا رضایت بخش قهوه را رقم بزنند. همچنین عملکرد دستگاه اسپرسوساز شما بر میزان کیفیت قهوه اثرگذار خواهد بود.
تفاوت عمده بین برشته های تیره و برشته های روشن حلالیت آن است که به نوبه خود بر استخراج تأثیر می گذارد. به عبارت دیگر، ما مواد جامد محلول بیشتری را از رست تیره تر نسبت به رست روشن تر استخراج خواهیم کرد. به همین دلیل است که مردم می گویند رست تیره قهوه قوی تری می سازد.
وقتی از متغیرهای دم کردن یکسانی استفاده می کنید (دوز، زمان استخراج، اندازه آسیاب، و غیره…)، قهوه دم شده با رست تیره تر همیشه طعم قوی تری خواهد داشت.
-
قهوه روبوستا لائوس315,600 تومان – 2,622,000 تومان
-
قهوه روبوستا گواتمالا414,000 تومان – 3,798,000 تومان
-
قهوه روبوستا اوگاندا226,000 تومان – 1,428,000 تومان
معرفی انواع نوشیدنی های بر پایه قهوه اسپرسو
سپرسو، نوشیدنی محبوبی است که از طریق عبور آب گرم از دانههای قهوه فشرده ساخته میشود. این نوشیدنی به تنهایی میتواند لذتبخش باشد، اما میتوانید از آن برای تهیه انواع مختلف دیگری از نوشیدنیها و قهوهها نیز استفاده کنید. در ادامه، به برخی از انواع مختلف نوشیدنیها با استفاده از اسپرسو آشنا خواهید شد.
قهوه اسپرسو
یک شات اسپرسو به معنای یک فنجان کوچک از قهوه اسپرسو است. این فنجان معمولاً حاوی حدود 30 میلیلیتر (یک اونس) قهوه با غلظت بالاست.
امریکانو
امریکانو از ترکیب قهوه اسپرسو و آب جوش تهیه میشود. نام “آمریکانو” از این نوشیدنی به دلیل محبوبیت آن در ایالات متحده گرفته شده است. این نوشیدنی به طور معمول با افزودن آب جوش به اسپرسو ساخته میشود تا غلظت و قدرت طعم قهوه اسپرسو کاهش یابد.
لاته
این نوشیدنی از ترکیب قهوه اسپرسو و شیر گرم تهیه میشود و معمولاً با بخش بالایی از شیر خامهای یا کف شیر خامهای تزئین میشود.
کاپوچینو
کاپوچینو از ترکیب قهوه اسپرسو، شیر گرم و کف شیر تهیه میشود. این نوشیدنی معمولاً با تزئیناتی از پودر کاکائو یا شکر روی کف شیر سرو میشود.
ماکیاتو
ماکیاتو از ترکیب یک شات قهوه اسپرسو با مقدار کمی فوم شیر درست می شود.
این نوشیدنی بسیار کوچکتر از سایر نوشیدنی ها است، (37 میلی لیتر).
افوگاتو
تنها چیزی که برای آفوگاتو نیاز دارید یک شات قهوه اسپرسو داغ و یک اسکوپ بستنی وانیلی است.
موکا
یک شات قهوه اسپرسو با پودر یا سیروپ شکلات و سپس شیر و فوم شیر ترکیب می شود. این یک نوع لاته است، به این معنا که اغلب 1/3 اسپرسو و 2/3 فوم شیر است.
مزایای نوشیدن قهوه اسپرسو
قهوه اسپرسو، مانند دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین، میتواند برخی فواید برای سلامتی داشته باشد. اما لازم به ذکر است که مصرف معقول و متعادل قهوه مهم است، زیرا مصرف بیشازحد آن ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد. در ادامه به برخی از فواید قهوه اسپرسو برای سلامتی بدن می پردازیم.
1- تقویت حافظه بلند مدت
نشان داده شده است که نوشیدن قهوه اسپرسو می تواند به حافظه شما کمک کند. نه تنها به حفظ اطلاعات ذخیره شده در مغز شما کمک می کند، بلکه می تواند در یادآوری آن اطلاعات نیز مفید باشد.
2- تمرکز و هوشیاری
نوشیدن اسپرسو به شما انرژی می دهد. این انرژی میتواند تمرکز مغز شما را بر روی مسئولیتهای روزانهتان بسیار آسانتر کند. مصرف اسپرسو دوپامین را در مغز شما شروع می کند و به تمرکز کمک می کند.
این به این دلیل است که مقدار زیادی کافئین موجود در اسپرسو، دوپامین را در مغز شما روشن می کند تا خلق و خوی شما را بهبود بخشد، تمرکز شما را متمرکز کند و البته شما را بیدار کند.
3- آنتی اکسیدان بالا
آنتیاکسیدانهای موجود در دانههای قهوه نیز در اسپرسو موجود است. آنتی اکسیدان ها به طور طبیعی در انواع محصولات غذایی، به ویژه میوه ها یافت می شوند. و دانههای قهوه اتفاقاً از گیلاسهای قهوه قرمز چاق بدست میآیند! آنتی اکسیدان ها بیشتر به محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک می کنند. رادیکال های آزاد در اطراف بدن ما شناور می شوند و باعث استرس اکسیداتیو می شوند، به سلول های ما آسیب می رسانند و ما را پیرتر نشان می دهند.
آنتی اکسیدان ها یک روش طبیعی و خوشمزه برای کنترل رادیکال های آزاد هستند و پوست ما را جوان نگه می دارند. پلی فنول ها، اسید هیدروسینامیک و کافستول فقط برای نام بردن چند مورد از مواد شیمیایی طبیعی که قهوه در اختیار ما قرار می دهد. این آنتی اکسیدان ها همچنین می توانند التهاب را کاهش دهند و به پیشگیری از بیماری ها و بیماری های خاص کمک کنند و به طور کلی سلامت کلی را ارتقا دهند.
4- افزایش فعالیت بدنی
نوشیدن اسپرسو درست قبل از شروع فعالیت بدنی می تواند عملکرد شما را افزایش دهد. جهت فعالیت ورزشی یا تمرین روزانه شما، قهوه اسپرسو می تواند همراه مناسبی برای کمک به شما باشد.
5- کاهش خطر ابتلا به دیابت و سکته
برای افرادی که ممکن است با خطر ابتلا به دیابت دست و پنجه نرم کنند یا خطر بالقوه ابتلا به دیابت را دارند، سعی کنید بیشتر قهوه مصرف کنند. قهوه اسپرسو می تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت در مراحل بعدی زندگی کمک کند. این واقعیت که اسپرسو فاقد هر نوع قند، نمک یا چربی اضافی است، یکی از دلایل بزرگ ماهیت مبارزه با دیابت آن است.یک مطالعه نشان داده است که نوشیدن قهوه اسپرسو به کاهش خطر سکته مغزی در زنان کمک می کند.
6- کاهش وزن
از آنجایی که اسپرسو می تواند به عملکرد فیزیکی شما کمک کند، تمرینات روزانه را برای شما راحت تر می کند. این می تواند شما را وادار به انجام کارهای بیشتر و سخت تر از همیشه کند. همچنین به جلوگیری از هر گونه درد عضلانی که همراه با تمرین سخت تر باشد کمک می کند.
7- کمک به هضم بهتر غذا
یک فنجان قهوه اسپرسو می تواند به چرخه گوارش شما کمک کند تا همراه با شما حرکت کند. اگر مشکلات گوارشی دارید، سعی کنید اسپرسو را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. همچنین اگر نمی خواهید کافئین زیادی مصرف کنید، می توانید از قهوه بدون کافئین استفاده کنید و لذت ببرید.
قهوه اسپرسو یک غذای واقعی است! علاوه بر اینکه به دلیل تطبیق پذیری در نوشیدنی های خوشمزه و نوشیدنی های معروف، یک دینام در دنیای قهوه است، همچنین می تواند از قلب ما محافظت کند، حافظه ما را تقویت کند و مطمئناً ما را بیدار و هوشیار نگه دارد! پس حتما روز خود را با یک یا دو شات اسپرسو شروع کنید، بدن و ذهن شما مطمئنا از شما تشکر خواهند کرد.